icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kongres

Fire kandidater til forretningsudvalget

Der er indtil videre fire kandidater til Socialpædagogernes forretningsudvalg, der skal vælges på kongressen i starten af november. Vi har bedt kandidaterne fortælle, hvad de ser som den største udfordring for forbundet i de kommende år, og hvad de selv først og fremmest vil arbejde for, hvis de bliver valgt. Nye kandidater kan blive opstillet helt frem til selve kongressen

  • Af redaktionen
  • 19-2014 /

Benny Andersen: Vi skal bruge vores position


Genopstiller som forbundsformand

– Der er ingen tvivl om, at en af de allerstørste udfordringer, vi står over for som forbund og faggruppe, er når det handler om vores arbejdsmiljø. 36 pct. af vores medlemmer – mere end hver tredje – har været udsat for vold på jobbet. Det skal vi gøre noget ved, og det gør vi. Vi arbejder internt med temaet, som når vi på kongressen skal diskutere og vedtage vores nye arbejdsmiljøstrategi. Og det er ikke nogen tilfældighed, at den har fået overskriften ‘Arbejdsmiljø og faglighed går hånd i hånd’. For en stærk faglighed er nøglen til nedbringelse af vold og konflikter på arbejdet. En udfordring for os og vores fag er netop, at vi skal ruste os fagligt. Der har vi i denne kongresperiode kunnet sætte hak ved en af de helt store faglige landvindinger; nemlig indførelsen af den nye uddannelse.

– Socialpædagogerne har lige nu en rigtig god position i mange sammenhænge, fordi vi både lokalt og centralt har arbejdet målrettet på det. Det skal vi blive ved med. Vores visioner med og indflydelse på det paradigmeskift, vi har oplevet på det socialpolitiske område, skal vi sørge for bliver til virkelighed. Jeg tænker fx på de sociale 2020-mål, tilsynsreformen og den nye specialiserede uddannelse. Vi skal i den kommende kongresperiode arbejde for at få intentionerne ind i faget og manifesteret i hverdagen. Vi skal have omsat 2020-målene til virkelige, konkrete indsatser. Tilsynsreformen skal vi have til at give det faglige løft, den lægger op til. Vi skal sørge for, at det faglige indhold på den nye uddannelse bliver som det skal være, og at den kommer til at hænge sammen med praksis.

– Vi har med vores strategi og visioner – ikke mindst Socialpædagogerne i fremtiden – vist os modige og fremsynede, og det tror jeg er en af de store årsager til, at vi står godt rustet til at få indflydelse. Og den indflydelse og position skal vi bruge både lokalt i kredsene og centralt til at arbejde for bedre arbejdsforhold for vores medlemmer og til at vores omverden umuligt kan overse, at socialpædagoger besidder en faglighed, der gør en forskel – hver dag året rundt. Og vi skal derfor holde fast i og udvikle, hvordan vi dokumenterer og synliggør vores faglighed og indsats.

Marie Sonne: Arbejdsmiljøet bliver en af de store udfordringer


Genopstiller som 1. forbundsnæstformand

– En af de helt store udfordringer er i min optik, at vi skal få implementeret alle de projekter, der er sat i gang, og som skal sætte kursen for forbundet i de kommende år. Jeg tænker fx på Socialpædagogerne i fremtiden, vores bud på de sociale 2020-mål og arbejdsmiljøstrategien. Det er vigtigt, at vi får de projekter til at leve i hele organisationen. Vi skal også arbejde på at få den nye specialiserede pædagoguddannelse skudt i gang. Vi skal bruge vores stærke samarbejde med UCC’erne og rektorerne til at sikre, at indholdet af studieordningen lever op til vores forventninger. Og vi skal holde ministeriet fast på det kvalitetsløft, der var ønsket med en ny specialiseret uddannelse. Der bliver fx også et stykke arbejde, der skal gøres i forhold til at støtte UCC’erne, KKR og ministeriet i arbejdet med at se på dimensioneringen af uddannelsens tre spor, praktikpladser osv.

– Arbejdsmiljøet bliver en af de store udfordringer for forbundet som helhed. Der er jo tale om en indsats, der fylder på alle niveauer i organisationen – fra det enkelte medlem på den enkelte arbejdsplads, det tværfaglige samarbejde, over de møder, vi holder på Christiansborg med politikere for at fortælle dem om vores område, og til den temadiskussion, vi skal have på kongressen. Og for mig at se handler det i lige så høj grad om en diskussion om faglighed. Det er umuligt at se faglighed og arbejdsmiljø som andet end to forhold, der er afhængige af hinanden.

– Endelig ser jeg frem til vores arbejde med at indtænke den socialpædagogiske faglighed i psykiatrien. Vi har meget at byde på, og jeg ser gode og oplagte muligheder for at supplere den sundhedsfaglige og behandlingsfaglige tænkning i psykiatrien – ikke mindst i forhold til at styrke overgange og sammenhænge for det enkelte menneske.

Verne Pedersen: mere sammenhængskraft i organisationen


Nuværende formand for Kreds Østjylland, opstiller som 2. forbundsnæstformand

– Jeg mener, at en af de største udfordringer for Socialpædagogerne bliver, at vi holder fast i og påvirker udviklingen af vores fag, at vi tør indgå i samarbejder om eksempelvis inklusion og frivillighed. Vi skal være med til at udvikle vores område, og det vil blive en udfordring at fortsætte med at være offensive på netop inklusion og frivillighed og samtidig holde godt fast i vigtigheden af, at vi udvikler den socialpædagogiske faglighed. Det er livsvigtigt for socialpædagogerne, at faget er respekteret og anerkendt. Vi er og bliver en vigtig stemme for de borgere og brugere som vi arbejder med. Jeg vil arbejde benhårdt for, at vi styrker vores gennemslagskraft, og at vi tænker det ind i alt, hvad vi laver af indsatser og aktiviteter.

– Jeg vil arbejde for, at der skabes endnu mere sammenhængskraft i organisationen forbund og kredse imellem. Vi har set, det virker, når vi sammen med forbundet er ude på vores arbejdspladser i fælles aktiviteter. Når vi samarbejder om konkrete aktiviteter, ser vi hinandens åbenlyse kvaliteter og kompetencer. Jeg vil arbejde for, at der kommer endnu mere fokus på koordinering af indsatserne, og at vi udvikler modeller og rammer for vores samarbejde forbund og kredse imellem.

– Ind i alt dette glemmer jeg ikke, hvor jeg kommer fra. Jeg vil fortsat dyrke, vedligeholde og udbygge mit store politiske og faglige netværk. Dette netværk danner baggrund for mit virke i dag som kredsformand, og jeg tror på, at forbundet kan profitere af, at jeg fortsat vil tænke højt: Hvad mon de tænker derhjemme – altså medlemmer, kredsen og de politiske og faglige netværk, jeg har – når vi nu går ud og gør det, vi gør i forbundet.

– En af mine styrker er, at jeg altid har for øje, at jeg har hold i billetterne, når jeg går ud med politiske og faglige synspunkter og holdninger. Og – så står jeg solidt på jorden, også når det stormer.

Kaj Skov Frederiksen: Forbundet skal stå til rådighed 24/7


Genopstiller som forbundskasserer

– Siden kommunalreformen har rigtig mange socialpædagoger oplevet, at de i stigende grad skal arbejde tværfagligt og ofte også i langt større enheder. Derfor mener jeg, at en af de store udfordringer for os som forbund og fag er, at vi skal styrke evnen til at dokumentere, at vores indsats gør en forskel. Vi skal blive bedre til at indsamle og synliggøre vores viden. Og vi skal blive bedre til at være tydelige om vores faglighed og kompetencer. Jeg mener, vores forslag om et nationalt forskningsprogram er et væsentlig skridt på dén vej. Og vores arbejdet med at gøre programmet til virkelighed bliver vigtigt i den kommende kongresperiode.

– Der er ingen tvivl om, at det socialpædagogiske arbejdsområde er blevet bredere, og det kræver jo en bredere faglighed – eller en større værktøjskasse, om man vil. Derfor er det vigtigt, at vi styrker evnen til at indsamle viden om, hvad der virker. Og det er via det faglige fællesskab og alle vores projekter, vi arbejder på at sikre medlemmerne den rigtige værkstøjskasse.

– Jeg genopstiller som forbundskasserer og vil arbejde for en fortsat robust økonomi i forbundet, sådan at vores medlemmer kan sikres netop adgang til viden og faglige netværk. Blandt meget andet. Vi skal fortsat styrke samarbejdet mellem a-kassen og fagforening og styrke kvaliteten af a-kassens indsats over for de af vores medlemmer, der får brug for støtte. Vi skal i den kommende kongresperiode arbejde meget målrettet på at udvikle vores digitale platform, der bl.a. vil give medlemmerne mulighed for at trække på deres forbund 24-7, når de har brug for redskaber og hjælp. Det er et vigtigt stykke arbejde – både lokalt i kredsene og centralt. Vi skal udnytte de fordele, vi har ved at være ti stærke lokale enheder og et centralt fællesskab. Det kan give gode fordele for vores medlemmer.

– Endelig synes jeg det er vigtigt, at vi fortsat prioriterer den internationale solidaritet. Herunder støtte til de, der har det svært i de fattige lande. Ikke mindst arbejdet i International Børnesolidaritet. Vi har væsentlig viden og erfaring på det felt, som kan komme disse meget udsatte mennesker til gode.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse, Kongres