icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Untitled-1.jpg
Det jeg ser

Emilie møder os i det svære

Lene Ørum er mor til Magnus, som bor på botilbuddet Skelhøj, hvor social­pædagog Emilie From Petersen arbejder

  • / Foto: Privat
  • 06-2020 /

Magnus har en psykiatrisk overbygning til sine hjerneskader. Da han flyttede ind, gik Emilie i gang med at udvikle den neuropædagogiske tilgang til ham – bl.a. nogle faste strategier, som Magnus har brug for, når tankerne myldrer. 

Hvis der fx er personale på hans skema, som han ikke er tryg ved, gentager hun stille og roligt: ’Jeg kan høre, det er svært lige nu, det kan desværre ikke være anderledes den dag, jeg hjælper dig med en plan over, hvad I kan lave sammen den dag.’ Så hun møder ham i, at det er svært – og italesætter de tidligere positive oplevelser og erfaringer, Magnus har fra lignende episoder. Magnus genkender strategierne og kan slappe af.

Jeg er benovet over, at hun altid kan holde fast på sin rolige måde, hvor jeg som mor kommer til at afvige strategien, hvis han er meget urolig og frustreret. Jeg hører aldrig for det – så får Emilie reguleret tilbage.