icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Hjemløse

En varm dag i en kold tid

Margrethe holder den i flere omgange, og Mary holdt en for første gang i år. Og et par uger efter afholdt Købehavns hjemløse så deres egen nytårskur.

  • Af Jens Nielsen
  • 03-2006 /

Men selvom der ikke er så langt i fugleflugtlinje fra de kongelige gemakker til Kofoeds Kælder på Kultorvet var tonen alligevel en ganske anden, da hjemløse, gæster og hunde stimlede sammen til smørrebrød og taler.

Noget mere hjertelig og en hel del mindre formel, vil de fleste nok mene.
Ideen er enkel: Efter den almene barmhjertighed har toppet i julemåneden, tager kulden igen over i januar – og det er en af de rigtigt hårde måneder at komme igennem som hjemløs.

– For at skabe lys i mørket inviterer vi derfor til nytårskur ligesom dronningen og alle mulige andre – bare kun for hjemløse, fortæller Kim Clemen, medarbejder i Kofoeds Kælder.
Kælderen er en satellit af Kofoeds Skole, er en kombination af rådgivning, dagligstue, tøjdepot, baderum og refugium, og den fungerer som base for skolens opsøgende arbejde blandt Københavns hjemløse.