icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Århus kommune

Taler ikke samme sprog

Der bliver delt smæk ud til både politikere og presse i den første del af den undersøgelse, som lektor Karin Kildedal, Ålborg Universitet, laver på hele anbringelsesområdet i Århus Kommune.

Hun har undersøgt 47 anbringelsessager.

Der bliver delt smæk ud til både politikere og presse i den første del af den undersøgelse, som lektor Karin Kildedal, Ålborg Universitet, laver på hele anbringelsesområdet i Århus Kommune. Hun har undersøgt 47 anbringelsessager.

Ifølge hendes undersøgelse føler både afdelingsledere og sagsbehandlere sig hængt ud  og svigtet af politikerne, når medierne har fat i en sag som for eksempel i den såkaldte Mads-sag, hvor TV2-dokumentaren “Er du mors lille dreng – 10 år senere”.

Det betyder, at sagsbehandlerne føler sig overvågede og angste for, at pressen får fat i noget, som man så skal i gang med at redegøre for, fortæller Karin Kildedal.

-Men man kan aldrig placere ansvaret hos den enkelte sagsbehandler, fordi rådgiverens arbejde er indlejret i et system,  hvor der er en faglig ledelse, en faglig og politisk diskurs. Og en af dem er økonomi.

-Der eksisterer ikke et fælles fagligt grundlag, man kan diskutere ud fra. Derfor bliver det et stykke hen ad vejen den enkelte sagsbehandlers egen faglighed, der kommer til at bestemme. Og når man ikke har et teoretisk grundlag for, hvordan man eksempelvis laver en undersøgelse, bliver det op til den enkelte at afgøre, hvordan man gør det.

Det er et problem, Århus  deler med resten af landet, fortæller Karin Kildedal.

-I mange år har man accepteret, at den enkelte sagsbehandler arbejder ud fra sin egen faglighed, og hvis det fokus skal ændres, er man nødt til at arbejde ud fra et bevidst valgt fælles teoretisk grundlag og en fælles faglig ledelse.

Hele Karin Kildedals undersøgelse ventes færdig i løbet af foråret.