icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Anbragte børn

Mors lille dreng - ti år efter

I aften sender TV2 en opfølger på den dokumentar om anbringelser, der vakte så meget debat for ti år siden

  • Af Eva Åkerman
  • 08-2008 /

Er du mors lille dreng”, var titlen på en dokumentarudsendelse, som for ti år siden blev sendt på TV2. Den satte efterfølgende godt gang i debatten om indsatsen over for de socialt svage grupper med børn; den tidlige indsats, anbringelsesområdet og mulighed for støtte af socialt udsatte forældre.

Sidste torsdag, den 10. april, genudsendte TV2 en redigeret udgave af den ti år gamle dokumentarudsendelse. Og her kunne man gense dele af historien om den lille familie, der ikke magter deres ansvar som forældre for den lille dreng, Jørn. I programmet følger man de unge forældre og Jørn i deres første tid på den selvejende institution Bethesda, hvor professionelle socialpædagoger prøver at hjælpe den lille familie i gang. Men uden held. Forældrene magter ikke opgaven, og den lille Jørn lukker sig langsomt inde i sig selv. For til sidst at blive fjernet fra hjemmet.

Og udsendelsen rørte den gang ved så mange mennesker, at TV2 siden i gennemsnit har fået to mails om ugen fra interesserede seere, der ville vide, hvordan det så er gået lille Jørn.

Det får vi så at vide i aften, hvor TV2 sender anden del af dokumentaren om Mors lille dreng. Her møder vi igen Jørn, Jørns biologiske mor, hans plejemor og ikke mindst Jørns nye lillebror. Samtidig får vi gennem talrige interviews med relevante fagpersoner et grundigt og veldokumenteret billede af sagsgangen omkring Jørns lillebror, Mads.

Anden del af dokumentarudsendelsen om Mors lille dreng bliver vist på årets Socialpædagogiske dage, hvor journalisten bag udsendelserne, Lars Høj, vil  fortælle om arbejdet med de to dokumentarprogrammer.

Læs forbundsnæstformand Benny Andersens udtalelse på baggrund af aftenens udsendelse på www.sl.dk efter udsendelsen.