icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kriminelle unge

Flere unge sidder i fængsel

Ikke plads på de sikrede institutioner, derfor sendes 15-17-årige i fængsel, viser tal fra Krimialforsorgen

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 13-2009 /

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Kriminalforsorgen viser, at der sidste år sad 70 procent flere børn under 18 år varetægtsfængslet i danske fængsler i forhold til året før, skriver Berlingske Tidende. Stigningen skyldes blandt andet pladsmangel på de sikrede institutioner, oplyser kontorchef

Ina Eliasen, Kriminalforsorgens straffuldbyrdelseskontor.

Statistikken fra landets syv sikrede institutioner viser da også, at 55 procent flere unge  end det foregående år blev afvist i 2008. Det skyldes blandt andet, at de unge opholder sig længere tid end tidligere på de sikrede institutioner, fortæller forstander Eva Hallgren fra Koglen.

-Den gennemsnitlige anbringelsestid stiger år for år. Det er typisk de unge, der er anbragt i varetægtssurrogat, der er her i ganske lang tid. Også unge, der er idømt ubetingede domme, bliver hos os, indtil de kan begynde deres afsoningsforløb, og det er også med til at  skabe pres på pladserne siger hun.

Selv om regionerne vil etablere 15 nye pladser, vil det ifølge Eva Hallgren ikke løse problemet.

-Erfaringerne viser, at når der laves flere pladser, så bliver der også fundet nye unge, som bliver anbragt. Vi er nok nødt til at gå ind og se mere kritisk på, hvordan vi udnytter pladserne.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Børn og unge