icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Handicapkonventionen

Nu på let dansk

Socialministeriet har udgivet handicapkonventionen i en sådan form, at den også kan læses af forskellige handicap-grupper

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 25-2010 /

Handicapkonventionen skal kendes af alle mennesker med handicap, mener Socialministeriet. Men konvention kan være vanskelig at læse og forstå i sin fulde længde.

Det gælder især for personer med kognitive handicap og læsevanskeligheder. Derfor har ministeriet udarbejdet en version af konventionsteksten på let dansk. ‘FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap – på let dansk’ er skrevet i et enkelt og klart sprog, som gør det muligt for alle at få kendskab til de principper og  rettigheder, der findes i handicapkonventionen.

Handicapkonventionen er også blevet oversat til dansk tegnsprog. Både handicapkonventionen i sin fulde længde og handicapkonventionen på let dansk findes nu på dansk tegnsprog, så også personer med hørehandicap, der kommunikere med tegnsprog, kan få kendskab til konventionen.

Desuden har Socialministeriet fået lavet en film om handicapkonventionen. Filmen giver eksempler på, hvordan mennesker med handicap i deres dagligdag arbejder på at få opfyldt deres ønsker og rettigheder.

Filmen lægger op til debat og kan åbne for spørgsmål og emner, som optager mennesker med handicap i dagligdagen. Eksemplerne sætter ord og billeder på nogle af de centrale temaer i konventionen. 


Oversættelserne og lmen kan ses og bestilles på Socialministeriets hjemmeside www.sm.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik