icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Udsatte

Gode råd fra Rådet

Rådet for Socialt Udsatte peger i årsrapport bl.a. på behov for en strategi mod fattigdom

  • Af Jens Nielsen
  • 19-2014 /

Hvor blev pengene til at forfølge de sociale 2020-mål af? Sådan lyder en indledende undren i årsrapporten fra Rådet for Socialt Udsatte. Rapporten sætter spot på de udsatte gruppers vilkår generelt og på de indsatsområder, rådet har haft speciel fokus på, bl.a. udsatte grønlændere, foranstaltningsdomme til psykisk syge og altså de sociale 2020-mål.

Og til slut kommer rådet med en række anbefalinger.

Rådet har også set nærmere på konsekvenserne af reformerne af kontanthjælp, førtidspension og fleksjob, og en tydelig tendens er et fald i tilkendelserne af førtidspension.

Overordnet set anbefaler rådet, at regeringen senest i 2015 fremlægger en strategi til bekæmpelse af fattigdom – og at man i den forbindelse lærer af de mange gode erfaringer fra andre lande.

De udsatte grønlændere, der flytter til Danmark, bør have en lovsikret ret til en ’velkomstpakke’ og samtidig bør der også være behandlingstilbud særligt målrettet gruppen og afsættes ressourcer til at sikre en bæredygtig tilbagevenden til Grønland for dem, der ønsker det.

Når det handler om de store reformer, foreslår Rådet bl.a., at det minimum én gang om året undersøges, hvordan de berørte borgere oplever konsekvenserne, ligesom rådet vil forpligte kommunerne på at indberette utilsigtede konsekvenser af reformerne.

Rådet vil også have undersøgt stigningen af antallet af forvaringsdomme og have bedret indsatsen for voldsramte kvinder. Og så skal de sociale 2020-mål følges til dørs med årlige redegørelser og statuskonferencer. 


Find Rådet for Socialt Udsattes årsrapport på www.udsatte.dk

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik