icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Anbringelser

Ressourcecentre kan være løsningen

Socialpædagogernes næstformand Benny Andersen er foruroliget over SFIundersøgelsens afsløring af, at den kommunale sagsbehandling over for børn med helbredsog skoleproblemer på en række områder er mangelfuld.

-Vi kan konstatere, at antallet af registrerede, reviderede  handleplaner kun er halvt så stort, som det burde være, og at det er faldet fra 2006 til 2007.

 -Det får i hvert fald mine alarmklokker til at ringe. For hvad er det så for en faglig vurdering, der ligger bag kommunernes beslutninger over for de anbragte børn? Hvis sagsbehandlerne ikke har nok viden om børnene, på hvilket grundlag træffer man så sine afgørelser?, spørger Benny Andersen.

Efter hans opfattelse er løsningen, at beslutningstagerne snakker sammen med anbringelsesstederne, hvor ekspertisen findes:

 -Det er det, vi hos Socialpædagogerne kalder ressourcecentre. Og dem synes vi, at kommunerne i langt højere grad skal overveje at oprette. Altså at organisere kommunens arbejde med de udsatte børn sådan, at de forskellige faglige kompetencer er i dialog med hinanden.

Gerne med udgangspunkt i de døgninstitutioner, kommunerne har i forvejen.

 -Døgninstitutionerne og de øvrige anbringelsestilbud vil kunne sikre og levere den faglige viden om barnet, som mange sagsbehandlere åbenbart ikke har, siger Benny Andersen.