icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
LeneBritt1128x600.jpg
#Socialpædagog

Corona får os til at prøve nye ting

På trods af det negative tager familieplejer LeneBritt Andersen også mange goder minder med fra coronatiden. I hendes øjne handler det om at se muligheder frem for begrænsninger

Jeg hedder LeneBritt Andersen, og jeg er fuldtidsfamilieplejer og uddannet socialpædagog. Her under corona har vi herhjemme forsøgt at se muligheder frem for begrænsninger. ’Men så gør vi noget andet’ er derfor en sætning, jeg har sagt – og stadig siger – mange gange til mine plejebørn.

Vi har fra dag ét prøvet at være meget aktive og spurgt os selv: ’Nå! Nu er der en masse, vi ikke kan. Fx kan børnene ikke komme i skole. Men hvad kan vi så?’ Og så har vi været kreative med det, vi nu engang havde, og fx lavet dyr ud af toiletruller. Eller brugt sjippetov til at hoppe tabellerne.

Jeg synes også, der er plads til nærvær i dagligdagen, men der har været endnu mere nærvær i coronatiden, fordi vi ikke har skullet andet end at være hjemme og være sammen. Og vi har også haft et konstruktivt samarbejde omkring samværet, fordi alle parter har været enige om at aflyse fysisk samvær og til gengæld skrue op for telefonsamtalerne.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje, Børn og unge